Nieuwsbrief 06-12-2021

13
Dec
  • 2020-02-06-nieuwsbrief-artikel.png

Nieuwsbrief 06-12-2021

Beste VMCF-er,

Via deze nieuwsbrief wensen wij u vanaf heden op de hoogte te houden van de werkpunten die achter de schermen worden aangepakt door onze grote groep medewerkers. Bij deze, volgt de eerste lading info betreffende het nieuwe seizoen 2022 indien het Corona-beestje zijn manieren houdt tenminste.

De werkgroep motorcross verzet intussen bergen werk en de eerste resultaten daarvan mogen vanaf nu kenbaar gemaakt worden.

1.      Kalender 2022

Na een vruchtbare kalendervergadering is de kalender voor 2022 zo goed als klaar. Binnenkort komt er een meeting met onze andere partners binnen de FAM en worden de motorcrosskalenders tegelijk voorgesteld. Nu reeds staan er extra een drietal nieuwe organisaties op de kalender die de andere organisatoren komen vervoegen.

2.      Digitaal magazine

Ook dit initiatief werd succesvol onthaald en krijgt dus een vervolg in het nieuwe seizoen

3.      De jeugd

Dat de VMCF een warm hart heeft voor de jeugdrijders is reeds langer geweten. Na het mooie regelmatigheidscriterium van 2021, gaat men in 2022 op de ingeslagen verder met wedstrijden in samenwerking met onze Nederlandse en Duitse collega-federaties. De categorieën worden behouden voor 2022. NIEUW wordt wel de prijsuitreiking voor de jeugd want deze gaat reeds om 16.30 uur door in de feesttent. De benaming jeugd 1,2 en 3 verandert wel in jeugd A,B en C

4.      Vereenvoudiging categorieën

Het pilotenreglement werd volledig herzien en zal binnenkort compleet na te lezen zijn op de site van VMCF. Zowel de experten als de zijspannen die een onderverdeling hadden in A en B, worden een open categorie in 2022. E-bikes zullen bij de Jeugd of de Pitbikes ingedeeld worden.

5.      Nieuwelingen : Leeftijdsgrens

De leeftijden van de Nieuwelingen A, B en C hebben een kleine aanpassing ondergaan. Nieuweling A wordt nu tot 30 jaar, Nieuweling B van 31 tot 48 jaar en Nieuweling C vanaf 49 jaar. In deze nieuwelingcategorieën dient de letter A, B of C op het voornummerbord vermeld te worden.

6.      NIEUW : Regelmatigheidscriterium en kampioenschap

In 2022 start de federatie met een regelmatigheidscriterium waarbij er voor alle categorieën punten te verdienen zijn van de eerste tot de laatste wedstrijd van het seizoen. Er zijn tot maximaal 60 punten te verdienen per reeks. IMBA-rijders die in een EK-proef aan het werk zijn, krijgen automatisch 120 ptn toegekend voor het regelmatigheidscriterium zodat zij niet gestraft worden tijdens een Europese wedstrijd. Dit betekent ook dat de aanwezigheidspunten verdwijnen in 2022. Het kampioenschap wordt zoals vroeger terug betwist over een negental proeven per categorie op basis van prestatiepunten en ook hier worden de data later toegekend. Hier zijn maximaal 2x25 ptn te verdienen.

7.      Tijdstraining

Er zal een tijdstraining voorzien worden voor de Junioren, Nationalen en inters. Deze zullen dus eerst een ronde vrije verkenning krijgen vooraleer de tijdstraining van start gaat. Het resultaat van de chrono bepaalt de startvolgorde voor deze categorieën gedurende de beide manches.

 

8.      Licenties 2022

De nieuwe licentieaanvragen zijn vanaf heden on-line terug te vinden op de website van VMCF. Prijs 250 € voor een jaarlicentie motorcross en voor de oldtimers en jeugd : 180 €. Jaarlicentiehouder die volledig in orde zijn, zullen een klein VMCF-logo op de nummerbord gekleefd krijgen. Het logo zal ook verkrijgbaar te downloaden zijn op het site van VMCF. Alles kan steeds doorgestuurd worden naar het pilotensecretariaat, P.Christiaanstraat 42, 9290 Berlare of via roels.martin@skynet.be

9.      Onkostenvergoeding

De onkostenvergoeding wordt volgens de FAM-afspraken verhoogd voor 2022. Deze wordt net zoals in 2021 opnieuw uitbetaald door de organisator in de feesttent vanaf 15 minuten na afloop van de tweede manche. De onkostenvergoeding kan afgehaald worden bij de organisator tot 30 minuten na beëindigen van de huldiging.

 

Wij wensen alle rijders en supporters een prettig kerstfeest en een super seizoen 2022 toe. Blijf gezond en zorg voor elkaar,

 

Werkgroep Motorcross VMCF