Nieuwsbrief 18/06/2023

19
Jun

Nieuwsbrief 18/06/2023

Beste sportvrienden,

Na een onvoorziene rustperiode in juni wegens vergunningsmoeilijkheden beginnen we op 1 en 2 juli aan de 2de helft van ons seizoen.

Bestuur en medewerkers hebben in tussentijd niet stil gezeten en ook de nieuwigheden en veranderingen die in het begin van seizoen zijn gestart zijn ondertussen geëvalueerd.
Voor de tijdstraining, die we voor de reeksen juniors, nationalen en inters hebben gestart op de wedstrijden waar dit mogelijk is, hebben we proberen verder werken zodat er vanaf Genk een scherm kan komen dat deze ook daar gevolgd kunnen worden.

Sinds de start van het nieuwe seizoen zijn pitbikes en E-bikes verboden, we merken echter op dat er nog steeds geprobeerd word hiermee te rijden door sommigen, ondertussen zijn hiervoor schorsingen en diskwalificaties reeds uitgevoerd. Wij moeten hier echter blijven streng tegen optreden. Geen enkele verzekering dekt dit wanneer er iets gebeurd. Wanneer wij zien dat niet iedereen hem houd aan dit verbod blijven schorsingen volgen en gaan wij ook genoodzaakt zijn om een volledig verbod gaan op te leggen tegen het rijden met de motor. Dat wil dan zeggen dat er ook niet meer stapvoets mag gereden worden van de parking tot het rennerspark. Dus denk goed na en laat de pitbike en E-bike thuis en als piloot rij stapvoets naar en van het rennerspark zodat wij niet moeten overgaan tot dit volledig rijverbod.

En ander veiligheidspunt is blijf achter de dubbele omheining, sta niet op het parcour. Blijf uit de verboden zone. Pas goed op uw kinderen. En hou honden altijd aan de leiband.

Een opmerking die we kregen van verschillende piloten is dat men zich veiliger zou voelen wanneer er een dokter aanwezig is. Zodat er bij een ernstiger ongeval sneller kan opgetreden worden. Ook hier is naar geluisterd. Maar dit is een grote extra kost, daarom hebben we besloten om bij inschrijving elke piloot elke week 2€ te vragen en dit hiervoor te gebruiken, en dit vanaf de eerstvolgende wedstrijd die te Genk doorgaat.
Ondertussen zijn er ook reeds gesprekken geweest om de medische dienstverlening algemeen te verbeteren in de toekomst.

Ook zijn er verschillende piloten die reeds enkele malen een waarschuwing kregen dat hun nummerborden nog steeds niet inorde zijn. Denk eraan dat diskwalificatie volgt na 3 waarschuwingen.

Vooruitkijken doen we naar :

VMCF op 1-2 juli te Genk

VJMO-MCLB op 8-9 juli te Tessenderlo (mogelijkheid tot deelname bij VJMO-MCLB)

VMCF op 15-16 juli te Wachtebeke

VMCF op 22-23 juli te Werchter

VMCF op 29-30 juli te Warsage