Nieuwsbrief 18/09/2023

18
Sep
  • 2020-02-06-nieuwsbrief-artikel.png

Nieuwsbrief 18/09/2023

Beste sportvrienden,

Einde seizoen komt in zicht

 

Het eerste seizoen van de nieuwe VMCF loopt bijna op zijn einde en achter de schermen is er reeds een hoop werk verricht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024.  In Lille werden de eerste kampioenen reeds gekroond en de jeugd komt volgend weekend aan de beurt in Wambeek. De jeugdmonitoren en JDS hebben voor een heerlijke huldiging voorzien voor de jonge laureaten van 2023.

De week erna staat alweer een topaffiche op het programma want dan mogen de VMCF-rijders deelnemen aan de traditionele internationale coupe d’Avenir in Baisieux. Op een prachtige FIM-gekeurde omloop met knappe hoogteverschillen rijden de jeugdrijders, de Beloften en de Nieuwelingen op zaterdag tussen de chronotraining van de internationale toppers terwijl de Junioren, Nationalen en inters op zondag tijdens het hoofdprogramma hun ding mogen doen. Vergeet niet in te schrijven voor deze wedstrijd want de plaatsen zijn beperkt. De Masters, senioren en dames krijgen rijgelegenheid bij de Nieuwelingen op zaterdag. De experten kunnen dan weer op zondag bij de Junioren aan de slag.

Het seizoen wordt afgesloten met een klapper want op 7 en 8 Oktober sluiten we het seizoen af op de Heeserbergen in Lommel. Op zaterdag wordt de gekende Benedu-cup gereden met de beste jongeren uit Duitsland, Nederland en België. Ook hier zijn de plaatsen beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap. Op zondag staan de laatste finales van het seizoen gepland en kennen we dus alle VMCF-kampioenen anno 2023.

Een flinke hap dus nog op het einde van het seizoen waarbij het vooral een feit wordt om tijdig in te schrijven voor de wedstrijden van Lommel en Baisieux want verscheidene categoriën zitten zo goed als bijna vol. Nieuwe kandidaat organisatoren voor 2024 mogen zich altijd melden bij voorzitter Ivo Peeters die de antwoorden heeft op al uw organisatorische vragen.